Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή την περίοδο των εορτών για να εξεταστούν νέα μέτρα, αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης με τα κρούσματα κορωνοϊού και τις νοσηλείες.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της Πτέρυγας Ασθενών post-Covid στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου.

Η κυβέρνηση όπως είπε ο Υπουργός Υγείας παρακολουθεί συνέχεια την κατάσταση μετά την εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον και κάλεσε όλους να συνεχίσουν να τηρούν τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό και να κάνουν τα self test τους.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν δοθεί οδηγίες να γίνονται έλεγχοι για την παραλλαγή όμικρον σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε σχέση με την πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης με τον ΟΚΥΠΥ και τις Διευθύνσεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αποφασίστηκε η αύξηση της παραπομπής ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ και οι Θάλαμοι από περιστατικά που δεν σχετίζονται με την πανδημία.

Αναφερόμενος στην νέα πτέρυγα Ασθενών post-Covid που εγκαινιάσθηκε σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η Κύπρος πρωτοπορεί στην αποθεραπεία των ασθενών αφού όπως εξήγησε διαπιστώθηκε ότι ήταν άμεση η ανάγκη για την δημιουργία ενός τέτοιου χώρου στον οποίο θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις θεραπείες τους οι ασθενείς που πέρασαν κορωνοϊό.