Αποχή από την εργασία από σήμερα και δυναμικές κινητοποιήσεις στη συνέχεια, από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς Αστικών Ταξί της Λεμεσού.

Σε χθεσινοβραδινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών και οδηγών Αστικών Ταξί της Λεμεσού, αποφασίστηκε όπως κατέλθουν σε επ’ αόριστον αποχή από την εργασία τους, από σήμερα Τετάρτη στις 2 μετά το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών & Οδηγών Αστικών Ταξί Λεμεσού, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, οι επαγγελματίες αποφάσισαν να κατέλθουν σε επ’ αόριστον στάση απεργίας λόγω του ότι δόθηκαν εξουσίες στην Hermes από το κράτος, σε σχέση με τη διαδικασία ρύθμισης λειτουργίας των Αστικών Ταξί στα αεροδρόμια, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τους ίδιους, καθώς και για την απόφαση της Αρχής Αδειών για καθορισμό διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων στους οδηγούς των Αστικών Ταξί, ενώ οι αρμόδιοι για χρόνια δεν κάνουν τίποτα για την πειρατεία.

Ο κ. Κωνσταντίνου διευκρίνισε πως η ένσταση του συνδέσμου δεν είναι για τα σεμινάρια αλλά για το ότι, σε περίπτωση παραπτώματος, επιβάλλονται κυρώσεις, όχι στον οδηγό αλλά στον κάτοχο της άδειας του ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λεμεσού έχει θορυβηθεί και από πληροφορίες ότι εταιρεία ταχυμεταφορών με μεγάλο στόλο, έχει ζητήσει και άδειες για αστικά Ταξί.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, αύριο στις 9 το πρωί οι επαγγελματίες θα σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε μία λωρίδα του παραλιακού, από τον Εναέριο μέχρι απέναντι από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
Την ίδια μέρα θα υπάρξει επαφή με τον Υπουργό Μεταφορών κι αν δεν τα βρουν, την Παρασκευή θα μεταβούν στο Προεδρικό και ακολούθως στη Βουλή.

Χάρης Παναγιώτου