Στις οδούς εξαγωγής του φυσικού αερίου του Ισραήλ θα επικεντρωθεί ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Σε δήλωσή του πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ, ανέφερε ότι κατά τις συναντήσεις του θα επικεντρωθεί σε δύο πιθανούς τρόπους εξαγωτής του αερίου: τον αγωγό φυσικού αερίου East Med ή ένα τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

“Αναχωρώ για μια συνάντηση με τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας. Υπενθυμίζω ότι το 2016 ιδρύσαμε τη συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου”, είπε στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία. “Οδήγησε σε τεράστια βελτίωση στις οικονομικές σχέσεις και επίσης στις σχέσεις στον τουρισμό -μέχρι τώρα εκατομμύρια Ισραηλίτες έχουν επισκεφτεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο – έχει οδηγήσει σε βελτίωση στις σχέσεις ασφάλειας και φυσικά συζητούμε επίσης το θέμα της ενέργειας”, επεσήμανε.

Για το θέμα της ενέργειας, ο κ. Νετανιάχου είπε ότι “υπάρχουν αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουμε σύντομα”.

“Σημειώσαμε ακόμα μια πρωτοπόρο εξέλιξη, κι αυτή είναι το να βγάλουμε το αέριο από τη θάλασσα. Αυτό μας καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες του Κράτους του Ισραήλ, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να εξάγουμε στην Ευρώπη”, πρόσθεσε

Αναφέροντας ότι έχουν διάφορες οδούς για εξαγωγή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είπε ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα επικεντρωθεί σε δύο από αυτές τις οδούς: τον αγωγό φυσικού αερίου East-Med ή ένα εργοστάσιο υγροποίησης στην Κύπρο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ