Τέσσερις από τους πέντε ασθενείς με COVID-19 που απεβίωσαν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη ήταν από την επαρχία Λεμεσού, ενώ από την 1η του Μάρτη μέχρι χθες καταγράφηκαν 243 κρούσματα σε δημοτικά σχολεία (εκπαιδευτικοί και μαθητές), εκ των οποίων τα 145 ήταν σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των σημερινών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με την απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό, το Υπουργείο επισημαίνει ότι από την 1η Μαρτίου μέχρι χθες καταγράφηκαν 243 κρούσματα σε δημοτικά (εκπαιδευτικοί και μαθητές), εκ των οποίων τα 145 ήταν σε σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού.

Σε σχέση με τους θανάτους, το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, κατέληξαν πέντε άτομα, με τα 4 εξ αυτών να είναι από την επαρχία Λεμεσού. Από την ανάλυση της ομάδας ιχνηλάτησης διαπιστώνεται ότι ο ένας αποθανών είχε καταγραφεί ως κρούσμα σε συρροή κρουσμάτων σε εργασιακό χώρο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ήταν στενές επαφές κρουσμάτων και επιμολύνθηκαν από συγγενείς πρώτου βαθμού ή από το φιλικό τους περιβάλλον έπειτα από επισκέψεις σε οικίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ