Σε διαβήματα για την επανάληψη των rapid tests στην περιοχή του, προχωρεί ο Δήμος Πέγειας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρίνο Λάμπρου, μετά τον εντοπισμό αλυσίδας κρουσμάτων που σχετίζονται με κηδεία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι πριν δέκα μέρες είχαν διενεργηθεί 400 τεστ στην Πέγεια χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες προέκυψαν σε κινητές μονάδες που είχαν λειτουργήσει σε Κισσόνεργα και Τάλα, 20 θετικά περιστατικά που αφορούν δημότες της Πέγειας. 

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, η διασπορά του ιού έγινε μετά από κηδεία όπου είχαν μεταβεί κάποιοι δημότες της Πέγειας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όσον αφορά στον εκκλησιασμό που τελέστηκε στην Ορούντα την Κυριακή χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί έξι πρόσωπα, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται σχετικά βίντεο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλα πρόσωπα που παραβίασαν τα διατάγματα.

Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην υπό ανέγερση εκκλησία του Αγίου Φιλουμένου στην Ορούντα, όπου τελέστηκε η λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου.

Αρκετοί εξ αυτών βρίσκονταν ο ένας δίπλα από τον άλλο, χωρίς μάσκες, στο προαύλιο της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι το τελευταίο τριήμερο διενεργήθηκαν 35 έλεγχοι σε χώρους λατρείας, σε σχέση με την τήρηση των διαταγμάτων.