Φωτογραφεία αρχείου

Σε ισχύ τίθεται από τις 8 απόψε το απαγορευτικό σε Λεμεσό και Πάφο που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ώστε να περιορίσει τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του σε όλες τις Επαρχίες.

Από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί απαγορεύονται οι διακινήσεις, ενώ για δύο εβδομάδες θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς Λεμεσό και Πάφο, ακόμη και μεταξύ των δύο επαρχιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο να αποφευχθούν τα κρούσματα απειθαρχίας και πολίτες από τις δύο επαρχίες να μεταβαίνουν σε άλλες επαρχίες, Αστυνομία και στρατός βγαίνουν στους δρόμους, βάσει των αποφάσεων που λήφθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη, στην παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, κατά την οποία καταστρώθηκε ειδικό σχέδιο δράσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, δήλωσε ότι μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου στα διοικητικά όρια Λεμεσού και Πάφου, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Όσοι εισέρχονται και εξέρχονται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου λόγω εργασιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες, θα πρέπει να επιδεικνύουν τα κατάλληλα έγγραφα διακίνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φορές την εβδομάδα θα διενεργούνται rapid test.