Διάταγμα κράτησης για περίοδο τεσσάρων ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των 13 συλληφθέντων, ύποπτων για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Η πολύωρη διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται ανήλικα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είναι από 16 μέχρι 50 χρόνων, ενώ ένας εξ αυτών συνελήφθη μετά τα επεισόδια και δυνάμει δικαστικού εντάλματος, καθώς φέρεται ως διοργανωτής της εκδήλωσης.

Εξάλλου, ένας εκ των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι είναι κατάδικος που εκτίει την ποινή του με καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) και ήδη έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που είχε την ευθύνη χειρισμού του συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Τμήμα Φυλακών.

Εν τω μεταξύ και υπό το φως επικρίσεων για τον χειρισμό της χθεσινοβραδινής πορείας διαμαρτυρίας, η Αστυνομία βρίσκεται και σήμερα σε κινητοποίηση για την αστυνόμευση της νέας πορείας που αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 19:00.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία, που φέρει τον τίτλο « Πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ», στοχεύει να στείλει μηνύματα ενάντια στη ρατσιστική βία.

Πηγή: ΚΥΠΕ