Σε αδράνεια παραμένει η κυπριακή χειροσφαίριση. Όπως πληροφορηθήκαμε από μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση σχετικά με την κατάληξη των πρωταθλημάτων, ενώ κανένα τμήμα δεν ξεκίνησε προπονήσεις.

Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να γίνει μια γενική συνέλευση όπου θα συζητηθούν όλα τα “καυτά” θέματα που αφορούν το άθλημα. Ακόμη δεν ορίστηκε η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. 

Χθες, οι ομάδες χειροσφαίρισης ανδρών της Ανόρθωσης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι ζητούν να διακοπεί οριστικά η φετινή σεζόν και να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Η Ανόρθωση, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά εφτά βαθμούς από τον πρώτο, ενώ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 3η.

Αντίθετη άποψη έχει ο πρωτοπόρος Παρνασσός Στροβόλου ο οποίος εξέφρασε τη θέση του μέσω του προπονητή της ομάδας, Σάββα Ζωγράφου. Ο τεχνικός της λευκωσιάτικης ομάδας τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. Επίσης δήλωσε ότι πιθανή ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος θα μπορούσε να είναι η 16η Ιουνίου.

Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ο κ. Ζωγράφου είπε ότι το σωστό είναι να στεφθεί πρωταθλητής η πρωτοπόρος ομάδα, όπως έγινε σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το τελευταίο χρονικά διάταγμα είναι εφικτή η έναρξη προπονήσεων των ομάδων χειροσφαίρισης σε ανοικτούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Κωνσταντίνος Νικολάου