Στη διακοπή της σχολικής διαδρομής Παρεκκλησιά – Λύκειο Λινόπετρας & Γυμνάσιο Νεάπολης και αντίστροφα, προχώρησε από σήμερα η ΕΜΕΛ, η οποία επικαλείται σοβαρούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, οδικής ασφάλειας καθώς και ασφάλειας των οδηγών και των λεωφορείων της ΕΜΕΛ.

Η ΕΜΕΛ τονίζει πως έχει λάβει όλα τα δυνατά μέτρα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, για να αποτρέψει την διακοπή του δρομολογίου, παρά τις επανειλημμένες σοβαρές ζημιές σε λεωφορεία και τις έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών και με γραπτή προειδοποίηση από τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, οι οποίοι πλέον αρνούνται οριστικά για σοβαρούς λόγους ασφάλειας να αναλάβουν την ευθύνη πραγματοποίησης του δρομολογίου.

Για την εξέλιξη έχουν ενημερωθεί γραπτώς οι Σύνδεσμοι Γονέων, οι διευθύνσεις των Σχολείων που επηρεάζονται και τα Υπουργεία Μεταφορών και Παιδείας, στους οποίους η ΕΜΕΛ έχει θέσει το πρόβλημα επανειλημμένα .

«Το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Αντίθετα, εντείνεται. Η ΕΜΕΛ δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναλάβει την εκτέλεση του δρομολογίου. Αντιλαμβανόμαστε ότι και κανένα εμπλεκόμενο μέρος δεν προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών», αναφέρεται στη σχετική επιστολή της εταιρείας.

Προστίθεται πως η διαδρομή σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθεί μόνο αν επόπτης του ΤΟΜ συνοδεύσει το λεωφορείο.

Καθώς και ότι προχθές, προκλήθηκαν και πάλι σημαντικές ζημιές σε λεωφορείο που εκτελεί τη διαδρομή.