Σε αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο οφείλεται ο θάνατος του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, 29 ετών που, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων έξω από το πατρικό του σπίτι στην Ορμήδεια, το βράδυ της Πέμπτης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 29χρονου από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο 29χρονος έφερε πέντε τραύματα από κυνηγετικό όπλο που φαίνεται να είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη για να πλήξει το θύμα.

 Στη σκηνή εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και δύο φυσίγγια, τα οποία στάλθηκαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, με την Αστυνομία να εικάζει ότι στα φυσίγγια ο δράστης άφησε γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει στα ίχνη του.

 Ακόμα η Αστυνομία εντόπισε πατημασιές κοντά σε μικρό φούρνο που βρίσκεται στην αυλή στην πίσω πλευρά του πατρικού σπιτιού του 29χρονου, όπου υπολογίζεται ότι κρύφτηκε ο δράστης για να πυροβολήσει το θύμα.

 Ωστόσο οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του άγνωστου δράστη δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι το σπίτι όπου διενεργήθηκε ο φόνος βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη περιοχή στην Ορμήδια, χωρίς να υπάρχουν κοντά άλλα υποστατικά με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

 Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν αυτόπτες ή άλλοι μάρτυρες πλην του φιλικού προσώπου του θύματος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία πως όταν χαιρετίστηκαν με τον 29χρονο και γύρισε να φύγει, άκουσε πυροβολισμούς και αμέσως μετά τη μηχανή μιας μοτοσικλέτας να απομακρύνεται από την περιοχή.

 Την ίδια ώρα από τα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου πέρασαν χθες αρκετά άτομα για ανάκριση ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει τα αίτια του φόνου εκ προμελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016 όταν σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύη Χατζηευθυμίου και ένας από τους δύο εκτελεστές, ο Yani Vogli.