Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή του ενημέρωση, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την ταυτοποίηση 935 νέων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επιπλέον, καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων στη χώρα από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε 564.

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.992, εκ των οποίων το 55,5% είναι άνδρες. Εκ του συνόλου των κρουσμάτων τα 3.828 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 11.532 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 91 πολίτες, με διάμεση ηλικία αυτών τα 66 έτη. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 270 ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί, για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές των επιπέδων 3 και 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ