Επισκέψεις σε σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, μέλη της Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Παύλο Μυλωνά, επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αγρού- Νέαρχου Κληρίδη, το Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου και το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Τριμήκληνης

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας των επισκέψεων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Παύλος Μυλωνάς είπε ότι επισκέφτηκαν σήμερα σχολεία της ορεινής Κύπρου στον Αγρό, στην Τριμήκληνη και στο Πελένδρι.

«Θα αφήσω κατά μέρος τα κλασσικά προβλήματα τα κτιριολογικά και την έλλειψη αιθουσών από κάποια σχολεία. Πρέπει να πω ότι υπάρχουν δύο θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Το πρώτο αφορά τη σίτιση των παιδιών στα Ολοήμερα, όπου είναι υψηλό το κόστος για πάρα πολλούς γονείς. Το δεύτερο είναι οι μεταφορές των παιδιών που επίσης είναι υψηλό το κόστος και χρειάζονται στήριξη. Πρέπει να το δούμε σίγουρα», σημείωσε.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε, επίσης, ότι ένα από τα θέματα που προέκυψαν είναι για τους γονείς και αφορά τα παιδιά, τα οποία φοιτούν και στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό στον Αγρό, και αφορά την κάλυψη του κομματιού που λέγεται θέρμανση, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, αλλά και τα στέγαστρα που πρέπει να καλύπτονται γιατί βρέχει πολύ συχνότερα.

«Είναι κρύο και χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη αυτές οι περιοχές, οι ορεινές, οπόταν χρειάζεται επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων και στο κομμάτι αυτό», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι στην Τριμήκληνη υπάρχει ένα θέμα με την αίθουσα πολλαπλής χρήσης περιφερειακών σχολείων 23 κοινοτήτων.

«Χρονίζει το πρόβλημα. Εγκρίθηκε το κονδύλι εδώ και πέντε χρόνια. Δυστυχώς, αυτό το υδροκέφαλο κράτος αλλά και οι υπηρεσίες του δεν κατάφεραν να προχωρήσουν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε η σημερινή μας επίσκεψη να έδωσε την ώθηση. Υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσουν από του χρόνου έναρξη εργασιών αφού προκηρυχθούν οι προσφορές, ανοιχθούν και κατατεθούν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις περιοχές αυτές, ο κ. Μυλωνάς είπε: «Να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια διορισμού σε τέτοιες περιοχές, προσώπων, ανθρώπων, οι οποίοι ζουν ή εργάζονται κοντά».

Πηγή: ΚΥΠΕ