Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για ανάπτυξη του κέντρου της Λευκωσίας επεξεργάζεται το Υπ. Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Νουρής, το οποίο, όπως είπε, θα είναι μεταξύ των μέτρων για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος με πολιτογραφήσεις.

Εξήγησε ότι το σχέδιο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της διαβούλευσης και υπολογίζεται ότι θα γίνει παρέμβαση ύψους 150 εκατ. ευρώ, που θα αφορά και την υπεραστική Λευκωσία αλλά και την εντός των τειχών πόλη.

Όπως ανάφερε, θα προωθηθεί η αναζωογόνηση του κέντρου της Λευκωσίας σε τέσσερις άξονες:
• Πολεοδομική παρέμβαση στην περιτειχισμένη πόλη με μεταφορά ακαδημαϊκών σχολών και κυβερνητικών υπηρεσιών
• Δέσμη πολεοδομικών κινήτρων για ενθάρρυνση ιδιωτικών αναπτύξεων (πχ Κίνητρα αναβάθμισης γερασμένων κτηρίων)
• Διεύρυνση και επέκταση του γραμμικού πάρκου Λευκωσίας (Πεδιαίου Ποταμού) για σύζευξη του δυτικού με το ανατολικό άκρο της πόλης.
• Δημιουργία βασικού άξονα δημόσιων υπηρεσιών (Στέγαση κυβερνητικών κτηρίων τριών υπουργείων στην περιοχή της Αρχιγραμματείας).

Απαντώντας σε επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο Υπ. Εσωτερικών ανέφερε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων έχει τερματιστεί οριστικά και αμετάκλητα και σημείωσε ότι εκκρεμούν προς εξέταση 691 αιτήσεις από επενδυτές και 722 αιτήσεις από μέλη οικογενειών.