Εντατικές έρευνες διεξάγει το ΤΑΕ Πάφου για την σύλληψη των φερόμενων δραστών του κοσμηματοπωλείου στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφου. 

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου το τσαντάκι του ιδιοκτήτη κοσμηματοπώλη το οποίο περιείχε το κλειδί του χρυσοχοείου και το τηλεχειριστήριο του συστήματος του συναγερμού φέρεται να είχε κλαπεί πριν την διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σήμερα στη 01:45 ο 80χρονος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στον πεζοδρομοποιημένο δρόμο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο ότι είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού του κοσμηματοπωλείου  του.

Αρχικά, είπε, «ενημέρωσε κάποια συγγενικά του πρόσωπα και ακολούθως ελάχιστα καθυστερημένα την Αστυνομία, μέλη της οποίας προσέτρεξαν στην σκηνή και διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του κοσμηματοπωλείου ήταν ανοικτή και είχε κλαπεί αριθμός χρυσών κοσμημάτων η αξία των οποίων ακόμη δεν έχει υπολογιστεί».

Στο πλαίσιο των εξετάσεων είπε ο κ. Νικολάου, όπως διαπιστώθηκε, «σε άγνωστο προς το παρόν χρόνο φέρεται να είχε κλαπεί το τσαντάκι του παραπονούμενου μέσα στο οποίο υπήρχε το κλειδί του κοσμηματοπωλείου το τηλεχειριστήριο του συστήματος συναγερμού το οποίο φαίνεται ότι οι δράστες να χρησιμοποίησαν ώστε να πετύχουν το σκοπό τους».

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως η σκηνή είναι αποκλεισμένη, βρίσκονται στο μέρος μέλη της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών οι οποίοι διενεργούν εξετάσεις και συλλέγουν τεκμήρια για σκοπούς επιστημονικών εξετάσεων.

Περαιτέρω μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, όπως είπε, διενεργούν εξετάσεις στην σκηνή αξιολογούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με σκοπό την εξασφάλιση μαρτυρίας  προς εντοπισμό των δραστών.

Ερωτηθείς για την αστυνόμευση του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Πάφου, όπου στεγάζονται πολλές επιχειρήσεις ο κ. Νικολάου απήντησε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου επί καθημερινής βάσεως εκπονεί διαταγές επιχειρήσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος τόσο επί καθήκοντι αλλά και μέλη που εργάζονται υπερωριακά και  διενεργούνται ανακοπές και έλεγχοι σε εγκληματογόνες περιοχές καθώς και στο κέντρο της πόλης.

Πρόθεση μας, πρόσθεσε, «και εργαζόμαστε με ζήλο για αυτό το θέμα είναι τόσο η πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος όσο και η πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων».

Τα μέτρα θα αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορες περίοδοι, κατέληξε.