Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στην Κολόμνα στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Αυτό συνέβη κοντά στο χωριό Γκουμπαστόβο, ο στόχος ήταν πιθανώς μια πολιτική υποδομή, δεν υπέστη ζημιές. Δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές στο έδαφος», είπε ο επικεφαλής της περιοχής. «Η FSB και άλλες αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων» πρόσθεσε.

 

 

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti δημοσίευσε μια φωτογραφία του drone, το οποίο φαινόταν να μοιάζει με επιθετικό drone UJ-22 ουκρανικής κατασκευής. Το UJ-22 είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 800 χιλιόμετρα (ή περίπου 500 μίλια).

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πού και πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία του drone.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom εκμεταλλεύεται μια εγκατάσταση κοντά στο χωριό Γκουμπαστόβο, περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από τη Μόσχα, όπου συνετρίβη το drone.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατέστειλαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπάθησαν να επιτεθούν στο Κρασνοντάρ και στη γειτονική Αντιγκέα στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Το RIA Novosti ανέφερε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ένα ουκρανικό drone πάνω από την περιοχή Surazh κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Η Ουκρανία πάντως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία.