Πάνω από 15 χιλιάδες δρομείς έτρεξαν το διήμερο στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού που ολοκληρώθηκε σήμερα, καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών σύμφωνα με τους διοργανωτές, που ανέφεραν πως υποδέχτηκε δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού στήριξε και φέτος το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα αλλά και μια σειρά από σκοπούς και οργανισμούς, μέσω της πλατφόρμας givengain.com, μέσω της οποίας οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώνουν χρήματα για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούσαν.

Σήμερα διεξήχθη ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Δρόμος 42χλμ., ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21χλμ., ο Πετρολίνα Δρόμος Ενέργειας 10χλμ. και ο Ατομικός Δρόμος  5χλμ.

Πρώτος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών 42χλμ. τερμάτισε ο Βρετανός Μάθιου Μπλάντεν με χρόνο 02:31:12 και ακολούθησαν ο Ισραηλινός Ιγκόρ Βινογκράντοφ (02:33:11) και ο Πολωνός Κριστόφ Γιοαβόρσκι (02:41:56). Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών 42χλμ. πρώτη τερμάτισε η Μαρία Σωτηρίου από την Κύπρο (03:05:04), δεύτερη η Καριμά Ουιζγκουρέτ από τη Γαλλία (03:16:02) και τρίτη η Ιρίνα Μασάνοβα από τη Ρωσία (03:20:07).

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, ήταν ίσως ο καλύτερος Μαραθώνιος που έγινε ποτέ και πως, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες που τον συναποτελούν τον αγκάλιασαν με αγάπη και πάθος, ώστε να συνεχίσει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους στον κόσμο. «Ο Δήμος Λεμεσού αισθάνεται περήφανος για τον Μαραθώνιο της πόλης», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τη  μαζική παρουσία του κόσμου.

Εκ μέρους του χορηγού της διοργάνωσης ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διοργάνωση βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, ο οποίος έδωσε την κοινωνική διάσταση στη διοργάνωση με τη στήριξη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.