«Αυξήθηκε η κίνηση στη μεταφορά μαύρου χρήματος» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του τουρκοκυπριακού Τύπου. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τον τελευταίο μήνα να μεταφέρουν στα κατεχόμενα το συνολικό ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε βαλίτσες, χωρίς να δοθεί κάποια λογική εξήγηση για αυτά τα χρήματα.    

«Αυξήθηκε η κίνηση στη μεταφορά μαύρου χρήματος στο νησί», αναφέρει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα προστίθενται καθημερινά νέα πρόσωπα στους συλληφθέντες στο «αεροδρόμιο» να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στα κατεχόμενα.

Επισημαίνει ότι αυτή την φορά συνελήφθη κατά την είσοδό του στα κατεχόμενα μέσω του «αεροδρομίου», 60χρονος μεταφέροντας 800 χιλιάδες ευρώ. Ο κατηγορούμενος, που όπως διαπιστώθηκε εισήλθε στα κατεχόμενα με 1 εκατομμύριο 900 χιλιάδες ευρώ μέσα σε μια βδομάδα, ισχυρίστηκε ότι έφερε αυτά τα χρήματα «με σκοπό την επένδυση». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 17 Ιουνίου 2022, γυναίκα έφερε μαζί της 500 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά ερχόμενη από την Κωνσταντινούπολη στα κατεχόμενα. Διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη είχε φέρει ακόμα 150 χιλιάδες ευρώ την 1η Ιανουαρίου και 200 χιλιάδες ευρώ στις 23 Απριλίου.

Στις 28 Ιουνίου 2022, άνδρας έφτασε αεροπορικώς στα κατεχόμενα και όταν επιχείρησε 20 λεπτά μετά την άφιξή του να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, βρέθηκαν πάνω του 950 χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου, στις 19 Ιουλίου 2022 βρέθηκαν 500 χιλιάδες ευρώ στην βαλίτσα άλλου άνδρα οποίος ήρθε στα κατεχόμενα από την Κωνσταντινούπολη. Διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε μεταφέρει και στις 24 Μαρτίου 2022 το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ στα κατεχόμενα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ