Την παραίτηση της ανακοίνωσε, λίγο μετά την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την υπόθεση Κατσουνωτού και την απόφαση για «καμία ποινική υπόθεση εις βάρος του», η Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, Άννα Αριστοτέλους.

Μαζί με την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, αποχωρεί από τα καθήκοντά της και η Ανώτερη Λειτουργός των φυλακών, Αθηνά Δημητρίου, παραιτήσεις τις οποίες θα υποβάλουν και επίσημα, αύριο.

Η διεύθυνση των φυλακών παραμένει, πλέον, «ακέφαλη» καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε πριν από λίγο από την διεύθυνση, οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι «το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς».

Αυτούσια η ανακοίνωση της διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών:

«Αισθανόμαστε μεγάλη απογοήτευση όταν σε μια καθαρή πράξη διαφθοράς ο ποινικός ανακριτής διαπίστωσε κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία από ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και η οποία στρεφόταν εναντίον μας. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το γεγονός ότι οι διαπιστωμένες παράνομες ενέργειες του αποδόθηκαν σε δήθεν ζήλο άσκησης καθηκόντων ενός ανώτερου αξιωματικού και για λόγους δημοσίου συμφέροντος κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη.

Τα καθήκοντα του ως ανώτερου αξιωματικού και η προσπάθεια του να αποκτήσει στοιχεία από την προσωπική μας ζωή με σκοπό να μας πλήξει δεν συσχετίζονται και για αυτό το λόγο το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να αποτελεί την πανάκεια για τη μη ποινική δίωξη του. Οι ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού παραμένουν ως πράξεις που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα το αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρέπειας και της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης και λόγοι ελάχιστης αξιοπρέπειας, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από να ζητήσουμε αύριο την άμεση μετακίνηση μας από την Διεύθυνση των Φυλακών γιατί ο χειρισμός δεν αποτρέπει την επανάληψη ανάλογων περιστατικών και ούτε τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουμε. Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς».