Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometers, διεθνώς, τα κρούσματα ανήλθαν στα 40 εκατομμύρια 281 χιλιάδες, ενώ οι άνθρωποι που απεβίωσαν εξαιτίας της ασθένειας ανήλθαν στο 1 εκατομμύριο 118 χιλιάδες τριακόσιους είκοσι έξι.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε χθες βράδυ νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό διάταγμα, η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης, ενώ τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε κάθε τραπέζι δεν θα κάθονται πάνω από έξι πελάτες.

Στη Βραζιλία, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 10.982 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 230 θάνατοι.

Οι αρχές στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχουν πλέον καταγράψει πάνω από 5 εκατομμύρια μολύνσεις αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 153.905 νεκρούς. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό σε όλο τον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Στο Ιράν, οι αρχές παρέτειναν την ισχύ των περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα Τεχεράνη για τρίτη εβδομάδα το Σάββατο, καθώς ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ξεπέρασε τους 30.000 νεκρούς.

Και τέλος, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σάεμπ Ερεκάτ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» και έχει τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου έχει μεταφερθεί.

Ο Ερεκάτ μεταφέρθηκε χθες, από τη Δυτική Όχθη, όπου διαμένει, στο νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 8 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, Naftemporiki.gr