Στη Λεμεσό βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ολοήμερη περιοδεία, συνοδευόμενος από Υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

 Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης έργων που, είτε τροχοδρομούνται, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συμβάλουν στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι όλα αυτά τα έργα δείχνουν την μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζει η πόλη της Λεμεσού

«Πλέον είναι μια πόλη σημείο αναφοράς, κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, κοινωνικής δραστηριοποίησης και οικονομικός πνεύμονας του τόπο» επεσήμανε ο Πρόεδρος.

Η περιοδεία του Προέδρου Αναστασιάδη ξεκίνησε στις 9 το πρωί με επίσκεψη στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της δυτικής Λεμεσού ενώ στη συνέχεια μετέβηκε στο εργοτάξιο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων.

 

Ακολούθησαν στις 10 και 15, τα εγκαίνια του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων, στην οδό Φιλελλήνων.

Το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με υπόγειο χώρο στάθμευσης, μια άριστη υποδομή για τα άτομα της τρίτης ηλικίας της περιοχής, αλλά και της Λεμεσού γενικότερα.

Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και μια σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων με άρτιο εξοπλισμό.

Στο χώρο έχει μεταφερθεί και το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε στη συνέχεια τα  εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας», στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Το Δημοτικό Κέντρο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2021-2027), από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.

Το Κέντρο αποτελείται από ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων, δηλαδή τις τρεις αναβαθμισμένες παλιές εργατικές πολυκατοικίες που κτίστηκαν αρχικά μετά το Β’ παγκόσμιο Πόλεμο, και ένα καινούριο τριώροφο κτήριο.

Τα τέσσερα αυτά κτήρια θα αποτελέσουν το πλέον σύγχρονο πολυκέντρο κοινωνικών υπηρεσιών, στεγάζοντας σε ένα χώρο κοινωνικά προγράμματα του Δήμου, όπως τα «Ελεύθερα Χέρια και το Πρόγραμμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον τομέα των εξαρτήσεων «Οδυσσέας».

Επιπρόσθετα το Κέντρο θα φιλοξενεί προγράμματα κοινωνικής πολιτικής από τρίτους, όπως τον Οργανισμό Νεολαίας, το Πρόγραμμα Μητρότητας του ΤΕΠΑΚ, και το Πρόγραμμα Παροχής Νομικής Αρρωγής του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος κατέθεσε το θεμέλιο λίθο της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Λεμεσού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε  το Μεταλυκειακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επίσης στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, καθώς και του Δημάρχου Γερμασόγειας.

Το απόγευμα, στις 18:30, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια των εργαστηρίων του Τμήματος Καλών Τεχνών, των νέων αιθουσών διδασκαλίας και των γραφείων διοίκησης του TΕΠΑΚ και στις 19:30 θα εγκαινιάσει το νέο γήπεδο της Λεμεσού «Αλφάμέγα Stadium».

Σημειώνεται ότι, λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων που δόθηκαν, ο ΚΟΑ έχει προβεί σε διευθετήσεις για τη ζωντανή μετάδοση των εγκαινίων του νέου γηπέδου, μέσω του επίσημου καναλιού του ΚΟΑ στο youtube.

https://www.youtube.com/channel/UCqZAdLhQLW7qWjB2gtT8gvQ) και μέσω της σελίδας του Οργανισμού στο Facebook.