“Για μένα δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκης”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας επειδή, όπως είπε, ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην δώσουν στην Τουρκία F16.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του  Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατά την έξοδο της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ, η Τουρκία τους στήριξε τότε. 

“Και τι έγινε? Πώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αρμονία μαζί μας αυτή τη στιγμή; Το δρομολόγιο της FETÖ (γκιουλενιστές) προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσω της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί ιδρύονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. Ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες”, είπε ο Τούκρος Πρόεδρος.

«Μιλήσαμε μαζί τους. Στη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να βάλουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Από δω και μπρος ας σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Εμείς είμαστε αυτάρκεις. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Ελλάδα που προτείνει στις ΗΠΑ ‘να μην δώσουν τα F-16 στην Τουρκία’. Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκης για μένα. Οι ΗΠΑ προφανώς δεν θα ενεργήσουν με βάση αυτά που λέει η Ελλάδα», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας, απαντά ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των τοποθετήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός «υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα».

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ