Πολίτες εντόπισαν πυροβόλο όπλο, γάντια και κουκούλα στην Ορόκλινη κοντά στην σκηνή που διαπράχθηκε σήμερα στις 5.30 τα ξημερώματα η απόπειρα φόνου.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «Το επόμενο στάδιο είναι τα τεκμήρια να προωθηθούν για επιστημονικές εξετάσεις με στόχο την απομόνωση γενετικού υλικού που θα οδηγήσει στον δράστη».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, της αστυνομίας η οποία αξιολογεί διάφορες πληροφορίες, ενώ από την σκηνή λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια με τις αρχές να συγκεντρώνουν και να αξιολογούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με στόχο τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Από το σημείο όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, Μενέλαος Αντωνίου, δήλωσε πως «άγνωστο πρόσωπο έριξε πυροβολισμούς εναντίον εν κινήσει οχήματος το οποίο οδηγείτο από 42χρονο με συνοδηγό 39χρονο και συνεπιβάτη στο πίσω κάθισμα 6χρονο παιδάκι. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ο 42χρονος οδηγός και το 6χρονο παιδάκι».

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Από τις ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το παιδί φέρει διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξί πόδι με την κατάσταση της υγείας του να περιγράφεται από τους θεράποντες ιατρούς ως εκτός κινδύνου.

Ο 42χρονος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται επίσης ως εκτός κινδύνου.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ