Δέκα νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το μακελειό στην Καλιφόρνια, όταν άγνωστος έριξε  πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής και κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο δράστης, που χρησιμοποίησε με ημιαυτόνομο όπλο,διέφυγε, σύμφωνα με την αστυνομία και παραμένει ασύλληπτος. Σύμφωνα με τους LA Times, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του όσο και η περιγραφή του. 

 
«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες. Η αστυνομία ακόμη δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για έγκλημα μίσους ενώ άγνωστο παραμένει το όπλο του μακελειού.  Ερευνητές βρίσκονται και στο γειτονικό προάστιο της Αλάμπρα, όπου έγινε ανάλογο περιστατικό και προσπαθούν να εντοπίσουν εάν συνδέεται. 

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε περιοχή του Λος Άντζελες  όπου κοντά γίνονται εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά, στις οποίες νωρίτερα μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.  Οι πυροβολισμοί έγιναν στο Star Dance Studioμ, στούντιο χορού κοντά στο σημείο που νωρίτερα γίνονταν εκδηλώσεις έως τις 21:00 το βράδυ. 

Το φεστιβάλ για το κινεζικό νέο έτος θεωρείται από τα μεγαλύτερα της περιοχής, που στην πλειοψηφία της κατοικείται από άτομα ασιατικής καταγωγής και επρόκειτο να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Στο παρελθόν είχαν μετάσχει πάνω από 100.000 επισκέπτες. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά το τέλος του φεστιβάλ, που ήταν προγραμματισμένο για τις 21:00 το βράδυ. 

Ιδιοκτήτης εστιατορίου κατά μήκος του δρόμου που έγιναν οι πυροβολισμοί δήλωσε ότι είδε τρία άτομα να σπεύδουν στο εστιατόριο και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα. Τα άτομα του είπαν ότι ένας άντρας με πολυβόλο όπλο άρχισε να πυροβολεί. Ο ένοπλος, ανέφεραν, είχε πολλά φυσίγγια μαζί του. Μόλις τα πυρομαχικά τελείωναν, ξαναγέμιζε. 

Βίντεο δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να βρίσκονται στην περιοχή και να παρέχουν πρώτες βοήθειες στα θύματα. Η περιοχή του συμβάντος έχει αποκλειστεί.