Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Άγιο Αμβρόσιο στην Επαρχία Λεμεσού και απειλεί τα χωριά Αγιο Αμβρόσιο, Βουνί και Πάχνα.

Δύο εξοχικές κατοικίες, που βρίσκονται μεταξύ των χωριών Αγίου Αμβροσίου και Πάχνας, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού, Στέλιο Γρηγορίου, παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να προστατευτούν άλλες στην περιοχή. Η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα στέλνουν δυνάμεις για εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικιών.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται από όλες τις Επαρχίες, ενώ επιπρόσθετα τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο Ίκαρος 2 με 7 εναέρια μέσα.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, βρίσκονται σε εξέλιξη τρία ενεργά μέτωπα, το πρώτο προς Πάχνα, δεύτερο προς Βουνί (το πιο μεγάλο), τρίτο προς Άγιο Αμβρόσιο. Οι συνεχείς εναλλαγές του ανέμου δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σημειώνεται από την Αστυνομία ότι «λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του χωριού Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού, ο δρόμος Αγίου Αμβροσίου προς τα χωριά Πάχνα και Όμοδος, είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση».