Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού για να είναι έτοιμο το δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι τη Δευτέρα να δεχτεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, μετά την χθεσινή βομβιστική επίθεση στο σχολικό κτήριο.

Τα συνεργεία θα εργάζονται και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές.

Από την βομβιστική επίθεση, μια σχολική αίθουσα καταστράφηκε εντελώς ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές ακόμα 4 αίθουσες.

Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται γύρω στις 20 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της για να εντοπίσει τους δράστες που τοποθέτησαν τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο, που ως γνωστόν ο ένας εξερράγη ενώ ο δεύτερος δεν είχε εκραγεί.

Η αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από διάφορα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από την σκηνή.

Παράλληλα εξετάζονται εικόνες που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες.

Όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο στη Δευτερά, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές από φωτιά που τέθηκε κακόβουλα, θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό για μία περίπου εβδομάδα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στο μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, της αστυνομίας και των οργανωμένων γονιών, για να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις κακόβουλες ενέργειες σε σχολεία.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εξευρεθούν τρόποι για να προστατευθούν οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά, για να συνεχίσουν τα σχολεία, απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

Η ΠΟΕΔ έχει εξαγγείλει για τη Δευτέρα την πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στα σχολεία.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, θα γίνει μια σύντομη διακοπή των μαθημάτων και η διαμαρτυρία θα γίνει εντός των σχολικών μονάδων, με τη συμμετοχή των παιδιών και των οργανωμένων γονέων.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως είπε ο κύριος Χαραλάμπους, είναι να δοθεί το μήνυμα της ενότητας και ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων.