Ακόμη πιο σκληρά μέτρα ανακοίνωσε στο αποψινό του διάγγελμα ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης. Ανάμεσα σε αυτά, η απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων από τις 6 το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, δηλαδή αύριο, μέχρι την 13η Απριλίου, εκτός εάν πρόκειται για:

-Άτομα που μεταβαίνουν προς τους χώρους εργασίας τους, μετακινήσεις για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης σε καταστήματα που η λειτουργία της επιτρέπεται.

-Επίσκεψη σε γιατρό ή μετάβαση σε φαρμακείο, μετάβαση σε τράπεζα, διακίνηση για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ή σε ομάδες που οφείλουν να αυτοπροστατευτούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή σε χώρους καραντίνας.

-Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που μεταβαίνουν σε τελετές, γάμους ή βαφτίσεις, που δεν υπερβαίνουν τα 10 άτομα. Μετακινήσεις για ανάγκες ζώου που δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, κοντά στα σπίτια τους.

-Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, όσοι κυκλοφορούν να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για τον σκοπό της διακίνησής τους. Λεπτομέρειες και τρόπος ελέγχου θα ανακοινωθεί αύριο.

Επίσης, από τις έξι το απόγευμα εις αύριο μέχρι τις 13 Απριλίου, κλείνουν οι ακόλουθοι χώροι:

-Πάρκα

-Παιδότοποι

-Ανοικτοί χώροι αθλήσεως

-Πλατείες

-Εκδρομικοί χώροι

-Παραλίες και μαρίνες.

Επίσης, τερματίζονται οι λαϊκές αγορές, παζαράκια και πλανωδιοπώληση. Τερματίζονται και  οι εργασίες σε εργοτάξια. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα αναστείλουν τις εργασίες τους, πλην των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό διάταγμα.