Σαρωτικές έρευνες διενεργούν τα μέλη της αστυνομίας σε σχέση με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το απόγευμα στη λεωφόρο Λάρνακας,  πολυσύχναστη περιοχή της Αγλατζιάς.  Από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας από τους τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που δέχθηκε πυρά από ένοπλο πεζό. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν  ο 48χρονος και τα δύο παιδιά του ηλικίας 17 και 15 ετών. Όλα δείχνουν ότι ο δράστης ήταν ένας και παρακολουθούσε το στόχο του.  Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι πέραν μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες το ίδιο το θύμα,  ο 48χρονος φέρεται να ανέφερε  στους ανακριτές ότι ο δράστης ήταν πεζός και άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου, όταν ο 48χρονος σταμάτησε για να αποβιβάσει το ένα από τα δυο  παιδιά του.  Με το που έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός το παιδί, επέστρεψε στο αυτοκίνητο, και το θύμα ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ο δράστης πυροβόλησε ξανά, σπάζοντας το τζάμι του συνοδηγού, θέση στην οποία βρισκόταν και ένα από τα παιδιά, χωρίς να πληγεί από τις σφαίρες. 

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ηδη έχει ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων. Μέλη του ΥΠΕΓΕ άρχισαν έρευνες  σε μία προσπάθεια να βρεθούν τεκμήρια που θα συμβάλουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ άρχισαν να αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθηση.  

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ανδρέας Λαμπριανού, επιβεβαίωσε πως στο αυτοκίνητο του θύματος επέβαιναν τρία πρόσωπα και ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.  Όπως είπε μεταξύ άλλων, συλλέγονται ήδη μαρτυρίες για την υπόθεση, ενώ ο στόχος της επίθεσης δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση. Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά πόσον ο δράστης, ή οι δράστες, εξαπέλυσαν την επίθεση πεζοί ή αν επέβαιναν σε όχημα.