Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον 29χρονου Λιθουανού προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με το φόνο της 36χρονης αλλοδαπής, Iryna Hurkaya, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι στο υπνοδωμάτιο  του σπιτιού της, από τον 15χρονο γιο της και φίλη της.  Ο ύποπτος φέρεται να διατηρούσε σχέση με το θύμα.
Μετά την αυτοψία επί της σορού του θύματος από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, οι οποίοι έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια, οι ανακριτές άρχισαν τη λήψη καταθέσεων.  Περαιτέρω, το γεγονός ότι η άτυχη μητέρα βρέθηκε να είναι γυμνή με κτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, οδήγησε τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο δράστης να σχετίζεται ερωτικά με το θύμα.  Μέσω των καταθέσεων οικείων του θύματος, ηγέρθησαν υποψίες εις βάρος του 29χρονου, γι’ αυτό και εναντίον του έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
Η άτυχη μητέρα, εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε μεταξύ του πρωινού χθες και τις πρωινές ώρες σήμερα.  Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο από τα τρία ανήλικα παιδιά της άτυχης 36χρονης βρίσκονται στην Πάφο και συγκεκριμένα με τον πατέρα τους, με τον οποίο το θύμα είναι διαζευγμένο, για το Σαββατοκύριακο.
Στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος ο οποίος. σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι χθες το πρωί άκουσε φασαρία, ωστόσο δεν έδωσε σημασία γιατί θεώρησε ότι προερχόταν από την αυλή του σπιτιού. Τόσο χθες όσο και σήμερα το πρωί, ο 15χρονος μετέβη στον χώρο όπου εργάζεται για τα Σαββατοκύριακα, θεωρώντας ότι η μητέρα του ξεκουραζόταν στο υπνοδωμάτιό της. Ανησύχησε και ζήτησε βοήθεια από φίλη της όταν την αναζήτησε επανειλημμένα στο τηλέφωνο, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση.

Αυτούσια η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον καταζητούμενο Λιθουανό
Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Aistis Mikalauskas, 29 ετών, από τη Λιθουανία, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού. Εναντίον του εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 10 και 11 Οκτωβρίου 2020, στη Λεμεσό.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο τηλέφωνο 25805057, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.