Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες πλήττουν από το πρωί διάφορες περιοχές της Κύπρου, καθώς βρίσκεται σε ισχύ από τις 11 χθες βράδυ μέχρι τις 3 σήμερα μετά το μεσημέρι κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Προβλήματα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Στην επαρχία Λεμεσού, σε κινητοποίηση βρίσκονται από το πρωί συνεργεία του Δήμου αφού, λόγω των σφοδρών ανέμων, προέκυψαν διάφορα προβλήματα στην πόλη.

Συνεργεία του δήμου κλήθηκαν να απομακρύνουν δέντρα που αποκόπηκαν, ενώ σε δύο περιπτώσεις ανηρπάγησαν στέγες από υποστατικά.

Σε μία, μάλιστα, περίπτωση δέντρο που αποκόπηκε από τους ανέμους έκλεισε δύο λωρίδες στην οδό Νίκου Παττίχη και χρειάστηκε και η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Λόγω των σφοδρών ανέμων ζημιές υπέστη και καρναβαλίστικος διάκοσμος.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι Λεμεσού μετακινήθηκαν εμπορευματοκιβώτια με αποτέλεσμα οι φορτοεκφορτώσεις να σταματήσουν μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι.

Στην επαρχία Πάφου αναφέρθηκαν αποκοπές δέντρων λόγω των σφοδρών ανέμων και η ύπαρξη διάφορων αντικειμένων στους δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα η Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοινώσεις για σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου, συστήνοντας στους οδηγούς να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα.