Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είχε στη Γλασκώβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της διάσκεψης COP26 για την κλιματική αλλαγή. Πρωτοβουλία για τις συνέπειες στη Μεσόγειο από την κλιματική αλλαγή αναλαμβάνει η Κύπρος. 

Ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τους Πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Λιβύης, της Κένυας, του Κουβέιτ και άλλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θέματα, που άπτονται της ατζέντας της συνόδου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου και παρακολούθησε τις παρεμβάσεις των αρχηγών κρατών, που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη σύνοδο ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί στη δική του παρέμβαση στη σύνοδο της COP26, η οποία θα αφορά την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη Μεσόγειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ