Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής, μετά την παραίτηση του τέως προέδρου, Δημήτρη Συλλούρη, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.

Στη συνεδρία θα γίνει η διαβεβαίωση των νέων βουλευτών και η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τη θέση του Δημήτρη Συλλούρη στη Βουλή καταλαμβάνει η επιλαχούσα του συνδυασμού της Αλληλεγγύης στις βουλευτικές εκλογές του 2016, Ρούλα Γεωργιάδου, ενώ τη θέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη, καταλαμβάνει ο Γιαννάκης Γαβριήλ.

Νέος πρόεδρος της βουλής θα εκλεγεί ο βουλευτής Λεμεσού του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου.

Στο μεταξύ, το Κίνημα Οικολόγων και η ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Θεολόγου, καταθέτουν από κοινού σήμερα το σχέδιο απόφασης για αυτοδιάλυση της Βουλής, παραίτηση της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών στις 29 Νοεμβρίου, με αφορμή την εμπλοκή ενός μέλους και του τέως Προέδρου Σώματος στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, με αυτό τον τρόπο μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η νέα Βουλή, ώστε να μπορέσει να εξετάσει και τους προϋπολογισμούς και ενδεχομένως απορρίπτοντάς τους, να οδηγήσει την κυβέρνηση και σε πρόωρες προεδρικές εκλογές».