Μια σύντομη δήλωση από το αρχηγείο του Συντηρητικού Κόμματος στο Γουέστμινστερ, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ρίσι Σούνακ ως νέου αρχηγού των Τόρις και επόμενου Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημείωσε ότι η χώρα διανύει «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», επισημαίνοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μία βαθιά οικονομική πρόκληση», είπε.

Συνέχισε τονίζοντας ότι απαιτείται σταθερότητα και ενότητα, καθώς και ότι θα καταστήσει προτεραιότητά του να ενώσει το κόμμα και τη χώρα ως τον μόνο τρόπο για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να χτιστεί ένα μέλλον καλύτερο και με μεγαλύτερη ευημερία.

«Δεσμεύομαι ότι θα σας υπηρετήσω με ακεραιότητα και ταπεινότητα και θα εργάζομαι καθημερινώς για να φέρω αποτελέσματα για τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Σούνακ.

Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σε κλειστή συνάντηση, φέρεται να έκανε λόγο για «υπαρξιακή στιγμή» για τη χώρα λόγω των πολύ σοβαρών οικονομικών προκλήσεων. Σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστούν αυτές απαιτείται ενότητα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στη δήλωση του εξήρε επίσης την αφοσίωση και την αξιοπρέπεια της προκατόχου του Λιζ Τρας και δήλωσε ότι η σημερινή εκλογή του από τους Συντηρητικούς βουλευτές είναι η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ