Οι Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου και Μενέλαος Μιχαηλίδης κατέκτησαν το Σάββατο 29 Μαΐου το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σκητ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κροατία

Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαΐου η παρουσία του κυπριακού σκητ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής που διεξάγεται στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Οι Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου και Μενέλαος Μιχαηλίδης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σκητ ανδρών και αναδείχθηκαν έτσι πρωταθλητές Ευρώπης!

Η Κύπρος επικράτησε 6-2 στον τελικό της Ρωσίας των Alexander Zemlin, Sergey Demin και Nikolay Pilshchikov, κι ενώ η χώρα μας είχε μπει στον αγώνα του χρυσού με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, 506, έναντι 507 των μετέπειτα αργυρών. Το χάλκινο στο ομαδικό σκητ ανδρών κατέληξε στην Ιταλία, η οποία επικράτησε της Τσεχίας.

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) συγχαίρει τους διεθνείς μας αθλητές για τη νέα μεγάλη τους επιτυχία, ενώ στέλνει τα συγχαρητήρια της σε όλη την εθνική ομάδα του σκητ, η οποία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021 απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι ανήκει στην παγκόσμια ελίτ. Η χώρα μας κατέκτησε μέχρι στιγμής πέντε μετάλλια (!) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής, επίτευγμα που όμοιο της δεν έχει η Κύπρος σε κανένα άλλο Ολυμπιακό σπορ!

Τα κυπριακά μετάλλια

Θυμίζουμε ότι πέραν από το χρυσό στο ομαδικό σκητ ανδρών (Αχιλλέως, Βασιλείου, Μιχαηλίδης), η Κύπρος πήρε επίσης αργυρό με τον Κλεάνθη Βαρναβίδη στο σκητ εφήβων, χάλκινο με τον Πέτρο Εγγλεζούδη στο ίδιο αγώνισμα, αργυρό με τον Γιώργο Αχιλλέως στο σκητ ανδρών (και παράλληλα, την Ολυμπιακή πρόκριση) και αργυρό στο ομαδικό σκητ εφήβων (Βαρναβίδης, Εγγλεζούδης, Ανδρέου)!

Τα άλλα αποτελέσματα του σκητ
Το διήμερο 28-29 Μαΐου ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του σκητ στο Όσιγιεκ. Την Παρασκευή 28 του μήνα, στο μικτό διπλό εφήβων/νεανίδων, οι Πέτρος Εγγλεζούδης και Αναστασία Ελευθερίου έπαιξαν στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά έχασαν με 31-30 από τα αδέλφια Islai από τη Ρουμανία, μένοντας την 4η θέση.

Στο μικτό σκητ ανδρών/γυναικών, που έγινε στις 28 Μαΐου, το δίδυμο Κωνσταντίνα Νικολάου και Νικόλα Βασιλείου ήταν 12ο με 140 και το δίδυμο Γιώργος Αχιλλέως και Παναγιώτα Ανδρέου ήταν 14ο με 139. Η είσοδος στην 4άδα και το δικαίωμα διεκδίκησης μεταλλίων, κρίθηκε στο 143.

Το Σάββατο 29 Μαΐου, πέραν από το χρυσό στο ομαδικό ανδρών, στο ομαδικό σκητ γυναικών, οι Κωνσταντίνα Νικολάου, Άντρη Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου έφτασαν μια ανάσα από τη διεκδίκηση του μεταλλίου, όμως με 479 τερμάτισαν στην 5η θέση, δύο δίσκους πίσω από την 4η Τσεχία,

Και τώρα τραπ
Μετά την ολοκλήρωση του σταθερού στόχου και του σκητ στο Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής, στη μάχη του πρωταθλήματος θα ριχτούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου οι αθλητές και αθλήτριες του τραπ. Η μεγάλη προσοχή πέφτει στη διεκδίκηση των τελευταίων Ολυμπιακών προκρίσεων. Θυμίζουμε ότι ήδη ο Ανδρέας Μακρής έχει κλείσει θέση στο Τόκιο, όπως και τρεις σκοπευτές του σκητ, οι Γιώργος Αχιλλέως, Άντρη Ελευθερίου και Δημήτρης Κωνσταντίνου.