Ο δήμος Λάρνακας έχει δεχθεί πρόταση από το γνωστό και καταξιωμένο Πανεπιστήμιο του Λιβάνου Μπαλαμάντ για δημιουργία ιατρικής σχολής, δήλωσε στον Σταθμό μας ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο κ. Βύρας αποκάλυψε ότι ήδη έχει εξευρεθεί ο χώρος των πρώην διυλιστηρίων και πρόσθεσε ότι στόχος του δημοτικού συμβουλίου είναι να βρεθεί τρόπος για ικανοποίηση αυτού του αιτήματος για παραχώρηση γης με νόμιμους τρόπους.

Ο δήμαρχος Λάρνακας, ανέφερε ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα αρχίσει ένας κύκλος επαφών για να προχωρήσει η δημιουργία ιατρικής σχολής στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του ΤΕΠΑΚ για ανέγερση σχολής Θαλασσίων Ερευνών και Τεχνολογίας στην Λάρνακα ο κ. Βύρας επισήμανε ότι οι δημότες της πόλης αναμένουν την υλοποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το θέμα αυτό.

Στην πόλη της Λάρνακας όπως είπε ο κ. Βύρας προγραμματίζονται 10 μεγάλα έργα που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με το παραλιακό μέτωπο αξίας 50 εκατ. ευρώ.