Άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και στην ενημέρωση αλλά και στις δημοτικές Υπηρεσίες αποκτούν οι Δημότες της Λεμεσού, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Δημότης Λεμεσού», την οποία μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σε δημοσιογραφική διάσκεψη ανέφερε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα τεχνολογικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος, προσθέτοντας ότι με την εφαρμογή, οι δημότες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες, να ενημερωθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν ή και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα για την ταχύτερη δυνατή επίλυσή τους.


Συγκεκριμένα, μπορούν να υποβάλουν αναφορές στον Δήμο, να δουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων, να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, καθώς επίσης να έχουν άμεση σύνδεση με χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Παράλληλα, θα μπορούν να πληρωθούν εξώδικα και φορολογίες, ενώ θα υπάρχει πληροφόρηση για της δημόσιες θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

O Δήμαρχος Λεμεσού επεσήμανε ότι κάθε αίτημα ή αναφορά προβλήματος που γίνεται μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, θα διοχετεύεται αυτόματα στις ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου ώστε να εξετάζεται με πλήρη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Η μοναδική προϋπόθεση, όπως σημείωσε, είναι ότι πρέπει να προηγηθεί εγγραφή του χρήστη, η οποία μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτική.