Προτεραιότητα για τη διευθέτηση ραντεβού στην Πύλη Εμβολιασμού θα έχουν την Παρασκευή, 9 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μόνο τα άτομα ηλικίας 59 και 60 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Θα διατεθούν συνολικά 15.020 ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19, οι εμβολιασμοί του πληθυσμού συνεχίζονται στη βάση ηλικιακού κριτηρίου. Προτεραιότητα για τη διευθέτηση ραντεβού θα έχουν την Παρασκευή, 9 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μόνο τα άτομα ηλικίας 59 και 60 ετών. Θα διατεθούν συνολικά 15,020 ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως η ρύθμιση αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, προς μείωση του τεχνικού ζητήματος με την υπερφόρτωση του συστήματος. Για τον σκοπό αυτό τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (από 61 ετών και άνω) δεν θα έχουν πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού την Παρασκευή, αλλά θα τους παραχωρηθεί η δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού κατ’ αναλογία, το Σάββατο, 10 Απριλίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Μέχρι και τις 7 Απριλίου έγιναν συνολικά 174.626 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 124.165 αφορούν την χορήγηση της 1ης δόσης και οι 50.461 τη χορήγηση και των δύο δόσεων του εμβολίου. Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν μέχρι στιγμής 9.788 άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ