Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας και συγκεκριμένα η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό, ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης που είχαν ο Captain Weng Lin και ο Άγγελος Καρακώστας, αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της ΟΛΠ ΟΛΠ+0,10% Α.Ε., με τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλη Δημητριάδη, και τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υφυπουργείου Ναυτιλίας, Νεόφυτο Παπαδόπουλο, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά.

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο μεταξύ των λιμένων Πειραιά και Λεμεσού και ενδεχομένως να περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της υλοποίησης της ακτοπλοϊκής αυτής σύνδεσης. Ο Captain Weng Lin αναφέρθηκε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο αυτών χωρών με παράδοση στη ναυτιλία, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που θα φέρει η θαλάσσια σύνδεσή τους ,τόσο στο οικονομικό, όσο και στο τουριστικό επίπεδο. Το εγχείρημα της διασύνδεσης αυτής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφθεί κανείς πως σχεδόν πάνω από είκοσι χρόνια Ελλάδα και Κύπρος δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, ωστόσο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής της.

Πηγή: Ναυτεμπορική