Σε καρναβαλίστικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Μαρίνα Λεμεσού, η δημοσιογραφική διάσκεψη για το φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι, κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας κατά του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, προσκάλεσε όλους του συμπατριώτες μας να έρθουν στη φιλόξενη Λεμεσού, να συμμετέχουν στην πιο μοναδική λαϊκή γιορτή του τόπου μας, το θεσμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι φετινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού είναι προσαρμοσμένες με βάση τα ισχύοντα προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει, να χαρεί και να διασκεδάσει, με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο πάνω απ’ όλα.

Οι φετινές καρναβαλίστικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, με πολλές από τις εκδηλώσεις να μεταδίδονται παράλληλα διαδικτυακά μέσω live streaming. Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι το επίκεντρο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων θα είναι ο Χαρουπόμυλος Λανίτη, ο οποίος θα μετατραπεί σε μια μεγάλη, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με σκηνή, τραπέζια για παρέες και πίστα για χορό.

Σύντομο χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού, Βέρα Ευθυμίου Παρλαλίδου.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό, μέσω διαδικασίας προκράτησης θέσεων, είτε από την ιστοσελίδα της Ticket Hour, είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier. Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκεται σε αίθουσες θεαμάτων και εκδηλώσεων, δικαίωμα προκράτησης θέσεων για κάθε άτομο είναι οι δύο συμμετοχές.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανακοίνωσε ότι χθες το δημοτικό συμβούλιο προκήρυξέ τις προσφορές για την κατασκευή του Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, είπε ο Δήμαρχος, το οποίο θα έχει σε περίπου ένα με ενάμισι χρόνο το δικό του Μουσείο.