Στο πρόωρο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στην Κύπρο, οδηγεί η ανάλυση των στοιχείων αναφορικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Τα στοιχεία κατέδειξαν πως υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο και το επικρατέστερο σενάριο είναι να κλείσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν τα επιδεινωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση στα νοσοκομεία, που είναι -όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας-, ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αποφασίστηκε όπως αύριο πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Πρόδρομου Προδρόμου, προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Ο υπουργός Παιδείας, πάντως, δεν είναι αρνητικός στο πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών.

Εάν παραστεί ανάγκη, θα συνέλθει το Υπουργικό προκειμένου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο λόγος που προκρίνεται το κλείσιμο των Δημοτικών, είναι επειδή εκεί παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα και αποδείχθηκε πως όταν έκλεισαν αυτά της Λεμεσού, βελτιώθηκε η επιδημιολογική εικόνα της επαρχίας.

Ο υπουργός Υγείας ανέμενε σήμερα τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής επί του θέματος, ωστόσο επιδείχθηκε καθυστέρηση και αποφασίστηκε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, να προχωρήσουν οι συζητήσεις για λήψη αποφάσεων.