Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, τόνισε γύρω στις 7.30 το βράδυ πως υπάρχει ορατός κίνδυνος να μεταφερθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Βαβατσινιάς – Μαχαιρά και πως μεταβαίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, κάλεσε το κοινό να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τους δρόμους (Οδού – Μελίνη, Λεύκαρα – Βαβατσινιά, Παρεκκλησιά – Κελλάκι, Ακρούντα – Διερώνα, Χοιροκοιτία – Βάβλα, Φαρμακάς – Οδού).

Ο Μιχάλης Παπαευαγόρου μετέδωσε στις 7.40 από την περιοχή ότι η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τη μία στον Αρακαπά, από σημείο που προκλήθηκε φωτιά και το περασμένο Σάββατο.

Πρόσθεσε πως λόγω του ισχυρού ανέμου πέρασε μέσα από το χωριό και σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, 17 σπίτια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το χωριό έχει εκκενωθεί. Οι κάτοικοι είχαν μεταφερθεί αρχικά στο σχολείο της Ιαματικής, όμως έφυγαν κι από εκεί, λόγω της επέκτασης τη πυρκαγιάς.

Στην περιοχή σημειώθηκε και διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αφού κάηκαν πολλοί πάσσαλοι της ΑΗΚ.

Η εθελόντρια Πολιτικής Άμυνας στην ομάδα διάσωσης ορεινής, Ειρήνη Αντωνίου, ανέφερε ότι στην Ορά ο κοινοτάρχης διέταξε εκκένωση κι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πολύβιος, από την πολιτική Άμυνα.

Πρόσθεσε ότι κάποια υποστατικά πλήγηκαν από τη φωτιά στην Ορά.