Στην παραδοχή ότι εγκλήματα σχεδιάστηκαν από τις Φυλακές, προέβη σήμερα στη Βουλή η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, προσθέτοντας πως τώρα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από προηγουμένως», αφήνοντας να νοηθεί ότι πριν υπήρξαν προβλήματα με την είσοδο της Αστυνομίας στον χώρο των Φυλακών, προφανώς, επί προηγούμενης διεύθυνσης του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Στο μεταξύ προπηλακίστηκαν και σήμερα έξω από  τα Δικαστήρια στη Λεμεσό, όπου οδηγήθηκαν συνοδευόμενοι από δεκάδες οπλισμένα μέλη της Αστυνομίας, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, 41 και 44 ετών.

Το ΤΑΕ Λεμεσού ζήτησε και έλαβε  την ανανέωση της κράτησης τους, για άλλες 2 ημέρες μέχρι να λήξει το διάταγμα κράτησης των άλλων δύο συλληφθέντων, 22 και 21 ετών.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η δολοφονία έχει σε μεγάλο βαθμό εξιχνιαστεί και η υπόθεση οδεύει προς καταχώρηση την ερχόμενη Πέμπτη για εκδίκαση στο κακουργιοδικείο, αφού προηγουμένως εξεταστεί ο φάκελος από τη νομική υπηρεσία.

Ως γνωστό έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό του πρώτου συλληφθέντα 41 χρόνων, σ’ έναν από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή της δολοφονίας, τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα είναι επιβαρυντικά για τους υπόπτους, ενώ αυτό που άνοιξε το δρόμο για εξιχνίαση της δολοφονίας ήταν τα ευρήματα των ανακριτών από την εξέτασης πλειάδας κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, o ανακριτής της υπόθεσης  ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε μαρτυρία πως τα ξημερώματα πριν το φόνο, το εμπλεκόμενο όχημα που ενοικιάστηκε στο όνομα του 44χρονου, μετέβη στην οικία ενός εκ των δύο νεαρών που τελούν υπό κράτηση.

Ο ανακριτής ανέφερε πως ο ένας εκ των δύο νεαρών είναι ο δεύτερος εκτελεστής, ενώ ο άλλος βοήθησε στη διαφυγή του μετά το φόνο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης οι αρχές ψάχνουν για τη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δράστες για εντοπισμό της οποίας αναμένεται να γίνει έρευνα, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη 20 καταθέσεις.