Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προσανατολίζεται να ανακοινώσει πρόσθετους αυστηρούς περιορισμούς κατά του κορωνοϊού για όλη την Αγγλία, που θα συνιστούν lockdown.

Αυτό προκύπτει από δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή ο κ. Τζόνσον συζήτησε το θέμα σε έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς του που μετέχουν της κυβερνητικής ομάδας δράσης κατά της πανδημίας. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η απόφαση είναι ειλημμένη, ενώ οι Times γράφουν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν ακόμα και τη Δευτέρα, με τα μέτρα να ισχύουν από την Τετάρτη έως και την 1η Δεκεμβρίου.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες των περιοριστικών μέτρων, που πιθανότατα θα προβλέπουν πως ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Πρακτικά σύσκεψης των επιστημονικών επιτροπών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή σε τροχιά χειρότερη από το «χείριστο εύλογο σενάριο» ως προς τα κρούσματα και τις νοσηλείες και ότι σε δύο εβδομάδες θα ξεπεράσει το σενάριο για 85.000 νεκρούς από την πανδημία.