Φωτογραφία αρχείου

Καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων για τη Λεμεσό, ο Δήμος της πόλης λαμβάνει και φέτος προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων ακραίων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως ο καθαρισμός όλων των φρεατίων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η σήμανσή τους με μπογιά και η δημιουργία αντιπλημμυρικών κατασκευών (προστατευτικές περιφράξεις κλπ).

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για λήψη μέτρων πρόληψης, η εφαρμογή νέου διαδικτυακού συστήματος παρακολούθησης των ακραίων καιρικών φαινομένων από το ΣΑΛΑ, η διάθεση 1.500 σάκων με άμμο στην Πολιτική Άμυνα για τις ανάγκες υποστατικών πολιτών και η επιθεώρηση ευαίσθητων σημείων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, «η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που γίνονται όλο και πιο συχνά».

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη προσφοροδοτηθεί από το ΣΑΛΑ τα αντιπλημμυρικά έργα στη μείζονα Λεμεσό και στο κέντρο της πόλης, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως, παράλληλα, προωθούνται και κάποια μικρότερης έκτασης τοπικά αντιπλημμυρικά έργα, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών.

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, έχουν ιδιαίτερη σημασία τα προληπτικά μέτρα που αποτελούν μέρος του σχεδίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως επίσης και η κινητοποίηση ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, προστίθεται, εξετάστηκαν επισταμένα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, καθώς και οι ενέργειες για παροχή βοήθειας σε πληγέντες.