Αντιδράσεις προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΕ, Ντίνου Μηχαηλίδη, που γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την προεδρία της ΚΟΕ και πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Κρις Τριανταφυλλίδη.

Πιο έντονος στις αντιδράσεις του μέχρι στιγμής είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, που με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε τα πιο κάτω:

“Ο αθλητισμός δεν χρειάζεται υποδείξεις ούτε οι Ομοσπονδίες για το τι θα πράξουν. Ήρθε η ώρα για μεγάλες και ριζικές αλλαγές. Από τη μια λέμε για το αυτοδιοίκητο και από την άλλη προσπαθούμε να υποδείξουμε διαδόχους. Να το κάνουμε Βασιλεία να τελειώνουμε. Είμαι ξεκάθαρος προς αυτό.”

Την συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησαν σημαντικά άτομα του κυπριακού αθλητισμού, κάτι που αποδεικνύει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σήμερα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι εκτός από τον Κρις Τριανταφυλλίδη, στις τάξεις του Ολυμπιακού Κινήματος ακούγονται έντονα ακόμη τρία ονόματα ως υποψήφιοι για τις επερχόμενες εκλογές της ΚΟΕ.

Πρόκειται για τον νυν αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Χρυσοστόμου, τον σύμβουλο του προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού, Φοίβο Ζαχαριάδη και τον πρώην αντιπρόεδρο του ΚΟΑ, Δημήτρη Λεοντή.

Θυμίζουμε ότι αν και δεν ορίστηκε ακόμη η ημερομηνία των εκλογών, αυτές θα γίνουν την φετινή χρονιά.

Κωνσταντίνος Νικολάου