Προκηρύσσονται αύριο οι προσφορές για ανακατασκευή του παλαιού δρόμου Λεμεσού-Πάφου παρά την Πέτρα του Ρωμιού, ο οποίος έκλεισε πριν από δύο χρόνια περίπου, λόγω διάβρωσης του εδάφους και κατολισθήσεων.

Μετά από ερώτημα ακροατή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας, «Μικρόφωνο στον Πολίτη», απευθυνθήκαμε για το θέμα στη διεύθυνση των δημοσίων έργων.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 η Έλενα Σοφοκλέους, αρμόδια λειτουργός των Δημοσίων Έργων, αύριο, Παρασκευή, θα προκηρυχθούν προσφορές για ανακατασκευή συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ο οποίος είναι μήκους τριών χιλιομέτρων.

Τα έργα θα αφορούν σε ανακατασκευή 160 μέτρων του υφιστάμενου δρόμου, ενώ θα κατασκευαστεί πασσαλοστοιχία ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μετακινηθούν ξανά τα χώματα του δρόμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν πάνω σε διερχόμενα οχήματα. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου, όπως πληροφορηθήκαμε, φτάνει τις 850 χιλιάδες ευρώ.

Εκτιμάται από τα Δημόσια Έργα ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών και θα αρχίσει η διαδικασία ανακατασκευής του δρόμου. Τα έργα θα είναι διάρκειας πέντε μηνών. Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της αποκοπής του συγκεκριμένου δρόμου για σχεδόν δύο χρόνια, αρκετοί οδηγοί ταλαιπωρούνται καθημερινά, αφού η πρόσβαση από Πάφο προς Πισσούρι γίνεται μόνο από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού και τον ανατολικότερο ανισόπεδο κόμβο Πισσουρίου.