Στην προκήρυξη προσφορών για την ετοιμασία της τελικής μελέτης της ανάπλασης της ακτής του Lady’s Mile προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή, όπως ανήγγειλε με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

«Ένα μεγάλο έργο για τους Λεμεσιανούς μπαίνει σε πορεία υλοποίησης», αναφέρει ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως οι προσφορές αφορούν στην ετοιμασία της μελέτης, των όρων για κατασκευαστικά έργα και την επίβλεψη της κατασκευής του έργου.

«Η ολοκλήρωση της μελέτης και η ετοιμασία των όρων του διαγωνισμού για κατασκευή του έργου, αναμένονται εντός των επομένων 15 μηνών», προσθέτει ο κ. Νικολαΐδης.

Ως γνωστό, ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε τη διαχείριση και προώθηση του έργου στη βάση του προκαταρκτικού ρυθμιστικού σχεδίου που εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

«Στόχος του Δήμου είναι η προώθηση της ανάπτυξης της πιο εντυπωσιακής ακτής στην ανατολική Μεσόγειο, να γίνει µε τρόπο που να σέβεται και να συνδυάζεται µε τον παρακείμενο βιότοπο της Αλυκής, ώστε να καταστεί ένας εντυπωσιακός προορισμός για κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού γράφει στην ανάρτησή του πως το θέμα της ανάπλασης του Lady’s Mile αλλά και του παρακείμενου βιότοπου, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που αφορά εθνικό πλούτο και θα πρέπει μέσα σε αυτά τα πλαίσια να τύχει της ανάλογης διαχείρισης.

«Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα έργου του δήμου θα ενισχυθεί από μια Συμβουλευτική Καθοδηγητική Επιτροπή από ειδικούς επιστήμονες, η οποία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της ωρίμανσης του έργου.

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της μελέτης, ο Δήμος θα επιδιώξει επαφές με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, αλλά και με τους πολίτες μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων», σημειώνει.