Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η Δημόσια Παρουσίαση από τον Δήμο Λεμεσού και τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης για την κατασκευή της πρώτης φάσης των οικιστικών μονάδων του έργου Προσιτής Στέγης στον Άγιο Νικόλαο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε ότι προκηρύχθηκε χθες η προσφορά για την κατασκευή της πρώτης φάσης των 138 οικιστικών μονάδων, από τις συνολικά 600 οικιστικές μονάδες προσιτού ενοικίου που θα ανεγερθούν σταδιακά, σε δύο δημοτικά τεμάχια στον Άγιο Νικόλαο και σε ένα στον Άγιο Ιωάννη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, η πρώτη φάση που αφορά το πρώτο κτήριο με 36 διαμερίσματα θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2026, ενώ η δεύτερη φάση για το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κτήριο, με συνολικά 102 διαμερίσματα, θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2028.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη, η οποία αλλάζει ριζικά την πορεία των πράγματών στον τόπο μας στα θέματα κοινωνικής και προσιτής στέγης και υπογράμμισε ότι κυριότερο κριτήριο των δικαιούχων θα αποτελέσει το μέγιστο οικογενειακό όριο εισοδημάτων.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑΓ, Έλενα Κούσιου, είπε ότι πρόκειται για μια μέρα ορόσημο, σημειώνοντας ότι αρχίζει η υλοποίηση μιας εναλλακτικής λύσης για προσιτή στέγη.