Ως μια σημαντική μέρα για την Αγία Φύλα, θεωρεί τη σημερινή ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, μετά την προκήρυξη των προσφορών για ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της μεγάλης συνοικίας της Λεμεσού.
 
Σε ανάρτηση του στη σελίδα του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ.Νικολαϊδης αναφέρει ότι, το μεγάλο και πολυαναμενόμενο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της συνοικίας της Αγίας Φύλας προκηρύχθηκε σήμερα από το Δήμο Λεμεσού.
 
Πρόκειται, προσθέτει, για έργα που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νότια και βόρεια του Ιερού Ναού Παναγίας Xρυσαϊφυλιώτισσας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναμόρφωση, µε πλακόστρωτο, της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσµό των προσόψεων όλων των παρακείμενων διατηρητέων κατοικιών, την εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισµού και νέου αστικού εξοπλισμού.
 
Επίσης, συνεχίζει, τα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, δημιουργία χρήσεων και δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης μέτρα σωστότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Φύλας.
 
Ο προϋπολογισμός του πολεοδομικού έργου είναι €2.390.000 πλέον ΦΠΑ, με συνεισφορά του Δήμου στο 20%, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι «με το έργο αυτό ανοίγει ο δρόμος για αναβάθμιση της μεγάλης συνοικίας της Λεμεσού».

Πηγή: ΚΥΠΕ