Προκηρύχθηκαν στις 5 Οκτωβρίου από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Λάνιας, οι προσφορές για την αναπαλαίωση κι επέκταση του αστυνομικού σταθμού της περιοχής που εδώ και 15 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί λόγω φθοράς.

Η εκτιμώμενη δαπάνη για το έργο ανέχεται στις 450 χιλιάδες ευρώ και οι ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στις 2 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα αποσφραγιστούν προκειμένου να αξιολογηθούν.

Όπως είναι γνωστό κτήριο του Αστυνομικού σταθμού παραχωρήθηκε πριν μερικούς μήνες στο κοινοτικό συμβούλιο Λάνιας με συμβολικό ενοίκιο, προκειμένου να το ανακαινίσει ώστε να καταστεί δυνατό να λειτουργήσει και πάλι.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Κοινοτάρχης Λάνιας, Μιχάλης Παπαελισσαίου, σε πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης στην περιοχή έχει ζητηθεί και ενίσχυση του σταθμού με προσωπικό, ενώ ο σταθμός θα είναι μετά την ανακαίνιση του ένας από τους πιο σύγχρονους της Κύπρου. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του χρόνου.

Να σημειωθεί πως στο εμπορευματοκιβώτιο που στεγάζονται εδώ και 12 χρόνια οι αστυνομικοί προσέκρουσε πρόσφατα όχημα κι ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν εντός του αστυνομικοί.