Σε κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας αποστείλει επιστολή διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Οι οργανωμένοι ασθενείς αποφάσισαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο διορισμός ενός από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ΓΕΣΥ.

Σε περίπτωση που προχωρήσει ο διορισμός Αγαθαγγέλου η Ομοσπονδία αποφάσισε πως θα δηλώσει επίσημα την άρση της εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.
Άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν σε ψεσινή έκτακτη συνεδρία, είναι να αποσταλεί επιστολή σε όλους τους υποψήφιους προέδρους για να διατυπώσουν με σαφή τρόπο τη θέση τους για το θέμα του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου.

Η ΟΣΑΚ θα καλέσει ακόμη, τον εκπρόσωπο της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ να απέχει από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Καλεί επίσης τον Πρόεδρο να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση της απόφασης και μαζί με την κυβέρνηση να συμβάλουν χωρίς καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ και να διαφυλάξουν αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση.

Σημειώνεται ότι η Κοινωνική Συμμαχία για το ΓΕΣΥ στην οποία συμμετέχουν 14 οργανώσεις συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την ανάκληση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου. Μέχρι στιγμής πάνω από 1500 άτομα έχουν υπογράψει το σχετικό ψήφισμα.

Για «ιερό πόλεμο» κατά του Προέδρου του ΠΙΣ , κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Μαρίνος Σωτηρίου ο οποίος σημειώνει ότι ο κ. Αγαθαγγέλου έχει τεχνοκρατική γνώση και μπορεί να συνεισφέρει στην ορθολογική διαχείριση των κονδυλίων της υγείας. Καλεί την Επιτροπή Ασυμβίβαστου η οποία θα εξετάσει την νομιμότητα του διορισμού Αγαθαγγέλου να εξετάσει εφ’ όλης της ύλης την σύγκρουση συμφερόντων και την εφαρμογή του νόμου του ΓΕΣΥ.

H αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το διορισμό Αγαθαγγέλου, στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Πελεκάνος. σημείωσε ότι το χειρισμό του θέματος έχει αναλάβει ο υπουργός Υγείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Αναστασιαδη. Είπε, ακόμη, ότι αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση, πως υπήρξε συναίνεση από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, όσον αφορά το διορισμό Αγαθαγγέλου. “Εκ των υστέρων διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη εντύπωση ήταν εσφαλμένη”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.